miercuri, octombrie 01, 2008

Lectii de croitorie

Posted by Picasa
Vorbeam aici despre cartea "Sfaturi gospodaresti", un indrumator pentru gospodinele anilor 60.
Alaturi de multele sfaturi referitoare la intretinerea casei, un capitol destul de cuprinzator este cel despre notiuni de croitorie.
Aici am gasit informatii valoroase despre modul cum se executa tiparele, cum se iau masurile, cum se croieste si cum se confectioneaza imbracamintea, informatii care mie imi sunt de foarte mare ajutor, avand in vedere ca sunt "novice" in domeniu. E adevarat ca o am si pe mama, care ma va orienta atunci cand nu voi mai sti sa o scot la capat cu ceva (cum era pe vremea cand eram proaspat casatorita si o sunam pentru diverse retete de mancare). De asemenea, foarte important, cartea aceasta mai contine si diferite modele de imbracaminte pentru copii, femei si barbati.
Cred ca, pana cand ne vom muta, pentru ca mai dureaza, (si am zis ca voi face elementele de decor in functie de mobilier si de covor) primul meu obiect realizat va fi o fusta. Sper sa o lucrez destul de repede, sa apuc sa o si port in aceasta iarna :)
M-am uitat pe internet sa vad care sunt "tendintele" in moda pentru sezonul ce urmeaza si am vazut ca sunt carourile. Si ghiciti ce: Stilul anilor 60 este din nou "in voga". Asa incat, modelele gasite in aceasta carte pot zice ca sunt trendy. Voi merge, deci, sa caut in magazin o stofa subtirica in carouri sa vad daca gasesc ceva.
Iar ca model de fusta, voi alege una in clini, care va "semana" cu cea de aici, caci nu-mi pot da seama ce fel este realizata asta (cea din mijloc).

Un comentariu:

Codita spunea...

Aceasta cartea o am si eu si e foarte buna in toate domeniile.
Iar sectiune Croitorie am fotografiat-o si am publicat-o pe net.
Daca doresti sa faci schimb de experienta in domeniuc croitoriei si al altui hobby hand-made esti invitata mea pe forumul lucrudemana.com de acolo am invatat si eu multe secrete din croitorie.